Dude goes Deutsch

Duitstalige editie Dutch Designers Magazine met chief designer Adrian van Hooydonk (BMW) benadrukt

Nederland is partnerland van de Munich Creative Business Week, van 20 tot en met 28 februari in München. Ter gelegenheid daarvan verschijnt van Dude, Dutch Designers Magazine een Duitstalige editie, die op het evenement gratis wordt verspreid. Hoofdrolspeler en gastredacteur van het magazine is de Nederlandse ontwerper Adrian van Hooydonk, chief designer van het Duitse automerk BMW.

Op 26 februari wordt de Duitstalige editie van Dude officieel gepresenteerd in een kort programma, voorafgaand aan de uitreiking van de iF Awards in BMW Welt. Na een kort welkom door Peter Vermeij, de Nederlandse consul-generaal in München, en een gesproken column door Jeroen van Erp, hoogleraar concept design aan de TU Delft, ontvangt Adrian van Hooydonk de Dude uit handen van Madeleine van Lennep, directeur BNO.

Van 20 t/m 28 februari en zolang de voorraad strekt wordt het magazine gratis verspreid op het MCBW FORUM in de Alte Kongresshalle, de hoofdlocatie van de Munich Creative Business Week. Het tijdschrift is ook online te lezen, via bno.nl/dude.

Over Dude

Dude, Dutch Designers Magazine is een uitgave van de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO). Het kwartaalblad geeft een inkijk in de wereld van designers, in hun manier van denken en werken, in wat ze fascineert en inspireert, in hun vak en carrière. Naast de Duitstalige versie verschijnt deze editie met Adrian van Hooydonk ook in het Engels. Beiden zijn verkrijgbaar in een gedrukte oplage, en te lezen als online magazine via

Over Creative Holland

De creatieve industrie, één van de negen topsectoren in Nederland, richt de focus op Duitsland. Na diverse succesvolle activiteiten in 2015 staat er ook voor dit jaar veel op het programma. In 2016 is Nederland partnerland van drie grote en een aantal kleinere evenementen, waaronder de Munich Creative Business Week. Meer informatie via www.creativeholland.com.

Comments are closed