Duitsland Focusland Creatieve Industrie

Creatieve ondernemers uit de subsectoren mode, gaming, reclame, design, digital, muziek, film, fotografie en architectuur, bundelen de krachten en wezen Duitsland in 2015 en 2016 als focusland aan.

De Duitse markt staat bekend om haar groeipotentieel. Uit onderzoek blijkt dat vooral bedrijven die de conceptmatige kwaliteit van Nederlandse creativiteit weten te combineren met het technologisch sterke Duitse ontwerp, een sterke propositie in handen hebben. Bovendien zorgen maatschappelijke ontwikkelingen als vergrijzing, duurzaamheid, digitalisering voor een toenemende behoefte aan creatieve oplossingen. Samenwerking en het vermogen om ‘cross-overs’ te maken met andere sectoren lijken hierbij de sleutel tot succes.
De afgelopen jaren zijn interessante contacten gelegd en werden samenwerkingen tussen beide landen gerealiseerd. Nederland en Vlaanderen zijn in 2016 partnerland zijn van de Buchmesse, de grootste boekenbeurs ter wereld.

Het Duitsland programma bestaat uit activiteiten en evenementen die door de sector zelf georganiseerd en gefinancierd worden, met ondersteuning vanuit de overheid. Daarbij zorgt een overkoepelende PR campagne voor extra zichtbaarheid binnen de Duitse markt. Nederlandse creatieve ondernemers worden ondersteund door lancering van de webportal Creative Holland en een voorbereidend “Road to Germany” programma met juridische informatie door de Kamer van Koophandel.

Binnen het programma zijn verschillende evenementen aangewezen waar de Nederlandse Creatieve Industrie prominent aanwezig zal zijn. Hieronder vallen onder andere de Gamescom in Keulen en de Munich Creative Business Week. Ook wordt extra ingezet op de meerwaarde van de Creatieve Industrie op het gebied van ‘cross-overs’ gedurende de Medica in Düsseldorf, door een unieke samenwerking met de topsector Life Sciences & Health.

Post A Reply